top of page

Blog

Manitou: "Leerdier in opleiding"


Sinds eind mei 2019 woont Manitou bij Leerdier. Manitou is een lieve, hele zachtaardige mensgerichte hond met een verleden waarin hij weinig liefde gekend heeft van mensen. Als straathond in Roemenië was zijn leven hard en zwaar. Moest hij dag in, dag uit met een lege maag op zoek naar eten en water. Er was niemand die ooit op hem wachtte of positieve aandacht voor hem had, laat staan liefde....


Ogen als spiegels van een hele mooi ziel. Manitou; een mooie gevoelige, blije hond, met een groot hart voor mens en dier. Iets wat heel bijzonder is want zoals gezegd Manitou heeft een triest verleden. Op sterven na dood ‘woonde’ hij in een rioolbuis. Bijzonder was dat, hoe slecht hij er fysiek ook aan toe was, zijn spirit en levenslust ongebroken waren. Daarom kreeg hij van zijn redders de indiaanse naam Manitou, wat grote spirit, essentie betekent. Zodra hij merkte dat mensen ook aardig en zorgzaam kunnen zijn, opende hij onmiddellijk zijn grote hart weer voor mensen en geeft hij niets dan liefde.

Inmiddels lacht het leven hem gelukkig weer toe en hier geniet hij met volle teugen van. Hij heeft zijn plekje tussen de andere Leerdieren gevonden en kan het prima met hen vinden. Hij is enorm blij om huishond te zijn en blijkt buitengewoon slim en leergierig. Omdat hij alles nog moet leren, zijn we rustig begonnen met het hem aanleren van alles dat nodig is om een stabiele, sociale Nederlandse huishond te worden. Daarnaast is hij ook een keer mee geweest tijdens een wandelcoach sessie. Ontspannen en vrijblijvend om een indruk te krijgen of hij dit in de toekomst leuk zou vinden en om te horen wat de cliënt van hem vindt.


Hoewel we verwachtten dat hij het leuk zou vinden, verraste hij ons toch. Het was bijzonder om te zien hoe snel er echt contact ontstond tussen hem en de cliënt. Hoe hij met zijn zachte vriendelijke karakter direct aan ‘het werk ging’ en hier zichtbaar van genoot. Na afloop zei de cliënt het volgende over Manitou:


Wat een wijze en trotse hond. Heel vriendelijk en zacht. Maakt op het juiste moment contact. Heeft mij een helder inzicht gegeven in een voor mij belangrijk patroon. Hierdoor kan en wil ik er direct mee aan de slag. M. Is makkelijk om de oefeningen mee te doen. Het voelt prettig en ontspannen. Alsof ik hem al veel langer ken. Hij heeft bij mij echt de kern weten te raken. Echt een geweldige hond!”


De komende tijd is Manitou ‘Leerdier in opleiding’. Hij krijgt alle tijd om rustig te wennen aan ons en zijn leven in Nederland. Af en toe zal hij ook aanwezig zijn bij een sessie. Niet omdat het moet, maar omdat hij erg graag mee gaat en heel blij wordt van liefdevol contact met mensen.


Eerder verschenen blogs
Archief
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
bottom of page