top of page
De honden

Manitou

Reu, waarschijnlijk geboren in december 2016

Manitou; een mooie gevoelige, blije hond, met een groot hart voor mens en dier. Deze lieve en zachtaardige mensgerichte hond heeft een triest verleden waarin hij weinig liefde gekend heeft. Als straathond in Roemenië was zijn leven hard en zwaar. Op sterven na dood ‘woonde’ hij in een rioolbuis.  Bijzonder was dat, hoe slecht hij er fysiek ook aan toe was, zijn spirit en levenslust ongebroken waren. Daarom kreeg hij van zijn redders de indiaanse naam Manitou, wat grote spirit, essentie betekent. Zodra hij merkte dat mensen ook aardig en zorgzaam kunnen zijn, opende hij onmiddellijk zijn grote hart weer voor mensen en geeft hij niets dan liefde. 

 

Manitou is "Leerdier in opleiding", hij moet nog heel veel leren over het leven als huishond en als Leerdier. Af en toe gaat hij mee met sessies. Niet omdat het moet, maar omdat hij graag mee gaat en erg blij wordt van liefdevol contact met mensen. We verwachten dat deze bijzondere hond mensen veel zal kunnen leren.  Manitou is via een Nederlandse stichting: Hondenbrokkenmakers bij Leerdier gekomen. Een van zijn redders beschrijft hem als volgt:

 

Manitou zijn ziel schittert in zijn ogen. Je leest hem als een boek. En na een heleboel inktzwarte bladzijden is hij het die jou troost. Alsof hij zegt: het leven is nu prachtig... geniet met mij mee van het nu. Pas bij storm ontdek je de kracht van een anker en we kunnen de stormen samen aan...

Gipsy

Reutje, waarschijnlijk geboren in 2014

Dit is Gipsy, het is onduidelijk wat voor kruising hij is en ook zijn leeftijd is niet bekend. Toen hij bij ons kwam wonen is hij geschat op twee jaar. Inmiddels is hij wat ouder, maar met zijn speelse karakter en enorme uithoudingsvermogen komt hij nog altijd over als een zeer jonge hond. Gipsy heeft een bijzonder levensverhaal. Hij is via een Nederlands asiel bij ons komen wonen, maar komt uit Turkije. Hier heeft hij als zwerfhondje moeten overleven in de straten van Istanbul. Gipsy was een jong hondje en heel vriendelijk naar mensen.  Hierdoor had hij het geluk dat hij in een winkeltje mocht wonen. Helaas voor hem, hield dit op toen de winkel gesloten werd. Zo kwam hij in een opvang terecht waar hij als klein hondje leefde in een roedel met allemaal grotere honden. Hij was de underdog en had het af en toe zwaar te verduren. Zijn opvallende oren, één staande en één hangende zijn hier het zichtbare resultaat van. Gelukkig kon hij via een uitwisselingsprogramma verhuizen naar Nederland. Hier maakte hij nog een paar omzwervingen voordat hij kwam wonen bij Leerdier. Gipsy is zijn vertrouwen in mensen niet verloren en gaat regelmatig mee met wandelcoachsessies. Dit vind hij erg leuk en hier is hij met zijn lieve karakter heel geschikt voor. Daarnaast is hij gek op het uitvoeren van opdrachtjes en vindt hij het heerlijk om samen spelletjes te doen.

Joy

Teefje, geboren in 2013

Dit is Joy. Ze is een kruising Labrador. Als pup is ze achtergelaten op straat. HIerdoor is ze haar vertrouwen in mensen een beetje kwijtgeraakt en is ze soms wat angstig.  Gelukkig vindt ze de wereld om haar heen steeds minder eng.  Ze is erg slim en gek op spelletjes waar ze bij na moet denken. Joy is nog in opleiding en gaat op dit moment incidenteel mee met de wandelcoachsessies.

Bailey

Reu, 2003 - 2016

Bailey was een Mechelse herder. Als jonge hond was Bailey achtergelaten in het bos. Hierdoor was hij soms wel eens bang voor andere honden. Bailey heeft heel lang bij Leerdier gewoond. Doordat hij als jonge hond zelf voor zijn eten heeft moeten zorgen was hij enorm goed in het pikken van eten. Hij was altijd in voor een spelletje en ging graag mee wandelen. Bailey was slim, zachtaardig en had een groot hart voor mens en dier. Hij ging vrolijk en enthousiast door het leven.

Terra

Teefje, 2005 - 2016

Terra was een Bordeaux dog. Ze was vriendelijk en zachtaardig, gek op mensen en vooral kinderen. Voordat Terra bij Leerdier kwam had ze niet zo'n leuk leven. Ze leefde op straat en sliep soms in een auto. Ook werd ze niet altijd even goed verzorgd en behandeld. Hierdoor had Terra een verlamd achterpootje. Gelukkig had ze haar vertrouwen in mensen niet verloren. Deze lieve hond was elke dag vrolijk en ging kwispelend door het leven. Ze heeft mensen veel liefde en zelfvertrouwen gegeven en ze vond het erg fijn om geborsteld of geknuffeld te worden.

Please reload

"De vriendschap van een hond is zonder oordeel. Je kunt ze alles vertellen zonder bang te hoeven zijn wat hij van je zal denken."

A. Vosbergen (Coachee)

“De honden laten mij ervaren hoe ik op een speelse manier naar bepaalde situaties kan kijken. Samen met de hond op pad zijn voelt prettig en vertrouwd.”

Joanne van Pelt (Coachee)

bottom of page