top of page
De paarden

Muck

Ruin, geboren in 2001

Muck laat zich het best omschrijven als lief, gevoelig en vriendelijk. Hij is nieuwsgierig en op zijn tijd een beetje ondeugend. Hij is een springpaard, maar is van jongs af aan veelzijdig ingezet voor dressuur en springen of het maken van een bosrit.  Dit past goed bij Muck want hij is slim en verveelt zich snel. Vanwege zijn rustige en betrouwbare karakter is hij in het verleden vaak ingezet als ‘leerpaard’ en heeft veel beginnende ruiters angsten helpen overwinnen. Muck is inmiddels al weer een tijd bij Leerdier. Het begeleiden en coachen van mensen vindt hij erg leuk. Hij is een lief, vriendelijk en leergierig paard. Muck staat tijdens de sessies vaak letterlijk naast de deelnemer of coachee en geeft mensen vertrouwen.

Barry

Ruin, geboren in 1987

Barry is zeer zachtaardig en heeft veel levenservaring. Gelukkig is hij gezegend met een enorme goede gezondheid, waardoor nog steeds mensen van hem kunnen genieten en leren. Hij is op latere leeftijd het team van Leerdieren komen versterken en doet dit inmiddels al weer heel wat jaren. Als heel jong paard werkte hij als draver op de renbaan. Later kwam hij op een manege terecht waar hij naast de manegelessen meewerkte bij het begeleiden van kinderen met een meervoudige beperking. Barry is vriendelijk en geduldig in de omgang met zowel kinderen als volwassenen en wordt heel graag geknuffeld en gepoetst. Op zijn geheel eigen wijze brengt hij zijn levenservaring mee tijdens de sessies.  

Anouk

Merrie, geboren in 2005

Anouk is de dochter van Lavarotti en geschonken aan Leerdier. Ze is gevoelig en erg op mensen gericht. Ze is een springpaard en ging in het verleden af en toe mee tijdens een slipjacht. Ook werd er wel eens een spring- of dressuurwedstrijd met haar gereden. Anouk werkt graag met je samen. Ze is nieuwsgierig, vriendelijk maar kan ook zeer duidelijk zijn. Anouk woont inmiddels al een aantal jaren bij Leerdier en heeft zich ontwikkeld tot een stabiel en zachtaardig paard. Zij werkt graag mee tijdens de sessies en geeft mensen een gevoel van veiligheid.

Lavarotti

Merrie, 1993-2015

Onverwachts moesten we begin December 2015 afscheid nemen van Lavarotti. Ze was één van de Leerdieren van het eerste uur en heeft veel betekend in het ontstaan van Leerdier als praktijk voor coaching en pedagogische begeleiding. Ze was hèt gezicht van Leerdier en dit was geen toeval. Lavarotti, Lava was bijzonder voor veel mensen. Wat haar bijzonder maakte was de mix van haar persoonlijkheid, uiterlijk en bijzondere equine kwaliteiten. Hierdoor deed ze tijdens sessies precies datgene wat nodig was om mensen vanuit een intrinsieke motivatie, te motiveren om net dat stapje verder te zetten. Ook wanneer dat moeilijk was voor degene die met haar op zoek was naar antwoorden op persoonlijke vragen. Regelmatig werd er door haar dan ook iets 'aangeraakt' bij de deelnemer of coachee. Lavarotti is 22 jaar oud geworden. Een paar weken na haar dood is haar dochter Anouk bij Leerdier gekomen.

Bento

Ruin, 1981-2009

Bento was het allereerste paard bij leerdier en de inspiratiebron voor het ontstaan van Leerdier. Dit vriendelijke grote en uitermate betrouwbare paard heeft laten zien wat paarden en mensen voor elkaar kunnen betekenen. Hoe paarden mensen kunnen helpen ervaringsgericht te leren, bewustzijn te ontwikkelen om samen met hen te werken aan persoonlijke groei. Heel veel mensen heeft hij geholpen bij het werken aan leerdoelen. Door zijn sterke rustige energie en meewerkend karakter motiveerde hij mensen en gaf hen vertrouwen in eigen kunnen. Lavarotti is opgegroeid samen met Bento. Ze waren vrienden voor het leven tot zijn dood op 28 jarige leeftijd.

 

Please reload

Waarom paarden?
 

Paarden hebben zijn door hun bijzondere kwaliteiten zeer geschikt voor coaching en pedagogische begeleiding. Bekijk de video en ontdek waarom.

"Paarden raken me op een bijzondere manier. Ze geven me rust en hierdoor inzichten die waardevol zijn voor mij."

Cathy Bish (coachee)

"Bij de paarden kan ik lekker mezelf zijn."

Björn van de Bovenkamp (deelnemer)

bottom of page