top of page

Carmen Maurer

Mijn verhaal:  Liefde voor de zorg, kinderen, dieren, de natuur en een wens om de wereld een beetje mooier te maken!
 

Ik beschik over veel werkervaring en een brede achtergrond in de Gezondheidszorg en het onderwijs. Binnen mijn praktijk Leerdier kan ik een gevarieerd pakket aan mogelijkheden aanbieden. Zo kan ik je bijvoorbeeld helpen bij persoonlijke vragen en thema’s zoals zelfvertrouwen, grenzen aan durven geven, (faal)angst, weerbaarheid en het (her)vinden van je balans. Hierbij is 'zorg op maat' het uitgangspunt. 

Dieren en natuur

Al vanaf zeer jonge leeftijd zijn dieren en de natuur belangrijk voor mij. In mijn leven heb ik meermaals de kracht van de natuur, dieren en de positieve invloed die beiden op mij en mijn directe omgeving hebben mogen ervaren.

Mede hierdoor ben ik mij gaan interesseren voor mens-dier relaties tijdens mijn studie ecologische pedagogiek. Ik heb mij hierin gespecialiseerd en ben afgestudeerd als pedagoog die werkt met dieren en de natuur.

 

Na mijn studie als ecologisch pedagoog, heb ik mij verder gespecialiseerd in het begeleiden en coachen van mensen met de hulp van paarden. Ik ben gecertificeerd equine assisted (kinder)coach en ingeschreven in het kwaliteitsregister voor equine assisted coaches (KREAC) op level 2 niveau en als kindercoach. Daarnaast heb ik mij geschoold in het werken met honden en ben ik kynologisch instructeur. Ieder jaar volg ik trainingen in mijn vakgebied, dierverzorging en -gedrag (paarden en honden) en persoonlijke ontwikkeling. Vanzelfsprekend werk ik volgens de richtlijnen van de beroepscode van het KREAC en belangenvereniging AAIZOO. Waarvan ik tevens bestuurslid ben. Tevens ben ik opgenomen als pedagoog en kindercoach in het register van  Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) als professioneel jeugdhulpverlener.

 

Paarden, honden en mensen

In mijn werk ben ik dagelijks getuige van ontmoetingen tussen mensen, paarden e/o honden. Tijdens de interactie met het dier ontstaat er vaak letterlijk beweging bij de coachee of deelnemer. Uit onderzoek blijkt dat wat je in een ontmoeting met een paard of hond raakt, wellicht iets vertelt over je innerlijke behoeften. Het dier roept wat bij je op, of maakt je iets duidelijk. Het contact aan gaan en werken met een paard of hond kan je helpen bij het verkrijgen van zelfinzicht, het ontdekken van mogelijkheden en talenten. Hierdoor is het mogelijk om jezelf te bevrijden van oude belemmerende gewoonten en gedachten en ontstaat er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Lees verder >>

Leerdier: ontstaan vanuit een persoonlijk ideaal

Mijn praktijk Leerdier is ontstaan vanuit een persoonlijk ideaal. Het is namelijk een praktijk waar zorg circuleert. De dieren zijn op verschillende manieren bij mij terecht gekomen. Ze dragen allemaal hun eigen verhaal met zich mee. Door verschillende omstandigheden  waren ze hard op zoek naar een nieuw thuis. Dit liefdevolle 'voor-altijd-thuis' hebben ze bij Leerdier gevonden. Ze genieten van een fijn dierenleven. Wanneer ze er aan toe zijn helpen ze mensen bij hun leer- en ontwikkelingsprocessen, waarbij ze hun eigen karakter, talenten en levenservaring meebrengen in de sessies. Er wordt gewerkt vanuit respect voor mens en dier waarbij de gezondheid en het algeheel welzijn ,van zowel mens als dier, voorop staat. Geld dat mensen betalen voor de sessies wordt besteed in het belang van de dieren. Lees verder >>

 

Nieuwsgierig naar wat Leerdier voor jou of je kinderen kan beteken? Klik dan op onderstaande link voor meer informatie over het aanbod van Leerdier.

bottom of page