Programma's: begeleiding met dieren voor kinderen

Met dieren leuker leven

Dit is een bijzonder programma: 'Met dieren leuker leven'. Het project vindt plaats bij Ouwehands Dierenpark Rhenen. Samen met de dieren, die wonen in de kinderboerderij,  gaan de kinderen o.a. werken aan meer zelfvertrouwen, sociale interactie, spraak-taalontwikkeling en empowerment.

Voor dit programma werken we samen met bijzondere partners: Stichting SAM, Stichting Onky Donky en Ouwehands Dierenpark Rhenen.

De Open Universiteit doet onderzoek naar dit bijzondere programma. Benieuwd naar de 1e resultaten die uit het pilotonderzoek zijn gekomen? Klik hier voor het artikel in het blad Jeugdbeleid.

Interesse gewekt? Vraag dan de flyer aan voor meer informatie.

Paard & Go!

Paard & Go! is ontwikkeld voor kinderen en jong volwassenen met Down syndroom en kinderen met autisme spectrum stoornis – ASS, in de leeftijd van 8 tot 20 jaar.  In het programma Paard & Go! staat het contact tussen kind en dier centraal. Kinderen leren, onder begeleiding van een ervaren begeleider, diverse activiteiten uitvoeren met de paarden. Samen met kinderen en paarden  gaan we werken aan de volgende onderwerpen: aangaan van sociaal contact, communiceren met anderen, ontspanning, ik-sterkte vergroten, leren samen spelen en werken, concentratieboog vergroten, complexe handelingen uitvoeren en het bevorderen van zelf-oplossend vermogen. Oftewel: Paard…en go!

 

Het programma vindt plaats in Aalsmeer. Bij voldoende interesse zal dit programma in 2019 ook in Rhenen plaatsvinden. Voor dit programma werken wij samen met Stichting SAM

Interesse gewekt? Vraag dan de flyer aan via onderstaande link.

Maatjes programma

In januari gaat het maatjesprogramma van start. Voor dit programma kunnen zich kinderen aanmelden die het leuk vinden om activiteiten te doen met dieren (kinderboerderij dieren of paarden) en die het leuk vinden om hierbij samen te werken met kinderen met een beperking. Het maatjesprogramma maakt onderdeel uit van twee bijzondere programma’s: Met dieren leuker leven  en Paard & Go!

Het is een interactief, kind volgend, veelzijdig programma.  Kinderen leren ervaringsgericht van de activiteiten met de dieren en de andere kinderen, onder begeleiding van ervaren zorg-professionals.

Omdat dit programma gesponsord wordt  kunnen we het tegen een sterk gereduceerd tarief aanbieden. In sommige situaties is zelfs gratis deelname mogelijk. Het programma start in januari en vindt plaats in Aalsmeer en Rhenen.

Voor dit programma werken wij samen met Stichting SAM.

Interesse gewekt? Vraag dan de flyer aan via onderstaande link.

Paardenkracht voor gevoelskinderen

Een programma voor hoog sensitieve kinderen en jong volwassenen vanaf 8 jaar. Leren omgaan met het paard en daardoor leren over jezelf. Paarden zijn hoog sensitieve en gevoelige dieren. Daardoor zijn zij heel geschikt om hoog gevoelige kinderen te helpen bij hun ontwikkeling.  Denk hierbij aan onderwerpen als:  zelfvertrouwen, durven zijn wie je bent, het ontwikkelen van sociale vaardigheden, het aangeven van grenzen, het ontwikkelen van lichaamsbewustzijn, ontspannen en het leren omgaan met emoties en gevoelens. Natuurlijk is er ook tijd om samen met het paard te  spelen en plezier te maken, waarbij je spelenderwijs ontdekt over welke kwaliteiten je beschikt en hoe je deze kunt gebruiken. Ontdek met de hulp van het paard je eigen kracht!

 

In dit leuke en inspirerende programma gaat het om ervaringsgericht leren: het kind/de jong volwassene leert door dingen zelf te ervaren. Veel mensen vinden de omgang met dieren ontzettend leuk. Dat motiveert, ontspant en biedt bijzondere mogelijkheden om spelenderwijs hun gedrag te veranderen of om sociale vaardigheden te verbeteren. In overleg kunnen persoonlijke leerdoelen in het programma worden opgenomen.  

PaardenKracht

Een programma voor kinderen en jongeren vanaf 10 jaar. Voor iedereen die wil werken als een paard aan weerbaarheid. Denk hierbij aan onderwerpen als:  durven zijn wie je bent,  communiceren, omgaan met gevoelens als angst, boosheid, verdriet, nee durven zeggen, duidelijk zijn, ruimte innemen maar natuurlijk ook samen spelen en plezier maken met het paard waarbij je ontdekt over welke talenten je zelf beschikt en hoe je die kunt gebruiken.  Met de hulp van het paard ontdek je je eigen kracht!

Tijdens de omgang met het paard komen zaken waar veel kinderen in het dagelijks leven mee te maken hebben op een speelse, vanzelfsprekende manier aan bod. In overleg kunnen persoonlijke leerdoelen in het programma worden opgenomen.

PaardenVriend

Van en met de paarden leren over paarden taal, kuddegedrag, verzorging, samen spelen en plezier maken. Kortom van alles leren om een echte paardenvriend te worden en te genieten van de vriendschap tussen jou en het paard. Tijdens de omgang met het paard komen zaken waar kinderen in het dagelijks leven mee te maken hebben op een speelse, vanzelfsprekende manier aan bod. In overleg kunnen persoonlijke leerdoelen in het programma worden opgenomen.

Geef me de vijf!

Is een programma voor ouders en hun (puber)kinderen vanaf 10 jaar. Broers en zussen. Die ervarings-gericht willen leren van en met elkaar en met de hulp van het paard e/o hond. In overleg kunnen persoonlijke leerdoelen in het programma worden opgenomen

Pony Power voor Kids

Pony Power voor Kids is een cursus waarbij de ontwikkeling van sociale vaardigheden van kinderen tussen de leeftijd vanaf 6 jaar wordt gestimuleerd. Doordat deze cursus met behulp van pony's wordt gegeven, oefenen de kinderen op een speelse, educatieve en praktijkgerichte wijze met sociale omgangsvormen, lichaamstaal, samenwerken, eigenwaarde  en zelfvertrouwen. Het programma bestaat uit 5 sessies van 2 uur (en een terugkomdag).

Interesse gewekt? Vul dan het contactformulier in via onderstaande link.

HondenVriend

Van en met de honden leren over hondentaal, roedelgedrag, verzorging, samen spelen en plezier maken. Kortom van alles leren om een echte hondenvriend te worden en te genieten van de vriendschap tussen jou en de hond. Tijdens de omgang met de hond komen zaken waar kinderen in het dagelijks leven mee te maken hebben op een speelse, vanzelfsprekende manier aan bod. In overleg kunnen persoonlijke leerdoelen in het programma worden opgenomen.

Please reload

Leerdier

 Coaching & Pedagogische begeleiding

info@leerdier.nl

 

Carmen Maurer

Coach en pedagoog

Tel: 06-30933171

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon

"Leren door te ervaren"

© 2019 Carmen Maurer en Eleonora Ludwig. Disclaimer & Privacyverklaring