top of page
Wat kun je bij Leerdier verwachten, en waarin onderscheid Leerdier zich?

 

Aanbod

Bij Leerdier worden verschillende vormen van therapie, (kinder)coaching en pedagogische begeleiding aangeboden. Er wordt zowel met paarden, honden als kinderboerderij dieren gewerkt. Daarnaast worden er verschillende vormen van ‘leren in de natuur’ aangeboden, waaronder wandelcoaching.

Er wordt gewerkt op een betrokken, creatieve, praktische en nuchtere manier. Vanuit gelijkwaardigheid met respect voor mens en dier. Bij Leerdier staat het welbevinden van zowel mens als dier centraal. Ervaringsgericht leren is hierbij het uitgangspunt.

Professionaliteit

De begeleiders bij Leerdier zijn goed opgeleid en gecertificeerd in het begeleiden van mensen en het werken met dieren. Carmen Maurer is als therapeut, (kinder)coach en pedagoog werkzaam bij Leerdier. Zij  is als ecologisch pedagoog afgestudeerd in het pedagogisch begeleiden van kinderen met de hulp van dieren en de natuur. Daarnaast behaalde zij haar diploma (post bachelor) als verlies- en rouw therapeut en specialiseerde zij zich in het werken  met dieren zoals paarden en honden. Zij volgde bij Educatief Centrum Keulseweg de opleidingen Equine assisted coaching Level 1 en 2 en equine assisted kindercoaching en volgende diverse specialisatiecursussen zoals de Horseboy Method en Pony Power voor kids. Zij werkt als gecertificeerd equine assisted (kinder)coach en pedagoog. Daarnaast is zij kynologisch instructeur en geschoold in het werken met honden. Als therapeut is zij werkzaam bij het specialistisch centrum voor autisme bij de GGZ oost-Brabant waar zij dier-ondersteunde therapie geeft met honden aan volwassen met autisme. Als kynologisch instructeur begeleidt zij mensen met hun eigen hond.  

Carmen Maurer is  lid van de Nederlandse vereniging voor instructeurs in hondenopvoeding en opleiding, en is aangesloten bij belangenbehartigers-organisatie AAIZOO, beroepsvereniging KREAC en het collectief voor alternatieve therapeuten CAT. Daarnaast is zij opgenomen als ggz-agoog in Registerplein. Om te kunnen blijven voldoen aan de gestelde voorwaarden voor certificering, wordt er regelmatig deelgenomen  aan intervisie, studiedagen en bijscholing. Dit laatste niet alleen op het gebied van coaching, begeleiding en counseling, maar ook op het gebied van thema's als rouw- en verliesverwerking, weerbaarheid, autisme e.d. Bij Leerdier wordt er samengewerkt met andere zorgprofessionals die opgeleid zijn om te kunnen werken met mensen en dieren.

 

Vertrouwensband

Met de Leerdieren waarmee gewerkt wordt is een sterke vertrouwensband opgebouwd. Er wordt met hen samengewerkt op basis van contact, respect, communicatie, wederzijds vertrouwen en relatie. Dit komt zowel de veiligheid als de effectiviteit van de therapie, coaching en pedagogische begeleiding ten goede. Doordat er verschillende Leerdieren zijn kan er afhankelijk van de situatie gekozen worden met welk dier er gewerkt gaat worden.

 

De dieren worden gehouden op een sociale manier. Ze leven in een stabiele kudde of roedel, waarbij er zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met hun natuurlijke behoeften. Dit zorgt ervoor dat zij stabiele, gevoelige en vooral ook veilige Leerdieren kunnen zijn.

 

Flexibel

Indien gewenst kan, in overleg, ook therapie, coaching of pedagogische begeleiding plaatsvinden  in de thuissituatie van een cliënt of deelnemer.

“Dat paarden zo puur zijn en dus ook echt een pure reactie geven. Dat contact en de heldere signalen die de paarden gaven is mij heel erg bij gebleven. En dat ik, wanneer ik bij mezelf blijf en vertrouw, je ook echt contact hebt met paarden en dus de natuur. Dat is waar het echt om gaat”.

Eleonora Ludwig (Coachee)

“De dieren helpen mij om iedere keer weer te kijken naar wat er bij me speelt. Dit geeft me tools en daardoor ook de rust om bepaalde dingen aan te pakken in mijn leven. Ik vind het een bijzondere manier van coachen”.

Cathy Bish (Coachee)

“Lekker buiten bezig zijn met de paarden. Bij Leerdier begrijpen ze mij!”

July-Anne van Duin (Deelnemer)

“De honden laten mij ervaren hoe ik op een speelse manier naar bepaalde situaties kan kijken. Samen met de hond op pad zijn voelt prettig en vertrouwd.” 

Joanne van Pelt (Coachee)

"Met de paarden en honden kan ik lekker knuffelen, buiten spelen en tegelijk wat leren over mezelf."

Jolijn van 't Hart (Deelnemer)

"Ik vind het leuk om naar Leerdier toe te gaan. De dieren kennen mij echt en zijn altijd blij als ik kom."

Raphael Hoeksma (Deelnemer)

bottom of page