top of page

Het verhaal van de Leerdieren

 

De Leerdieren zijn op verschillende manieren bij ons terecht gekomen. Ze hebben allemaal hun eigen levensverhaal met ups en downs. Het zijn echte ‘overlevers' met de bijbehorende talenten. Sommigen hebben letterlijk moeten overleven in moeilijke situaties, anderen hebben erg hard moeten werken, soms kon een eigenaar niet meer voor hen zorgen en enkelen zijn achtergelaten op straat.

Stuk voor stuk waren ze door verschillende omstandigheden hard op zoek naar een nieuw thuis. Dit liefdevolle thuis hebben ze bij Leerdier gevonden. Ze krijgen veel liefde, individuele zorg en een goede kwaliteit van leven. Ze worden gewaardeerd en gerespecteerd en leven zo natuurlijk mogelijk in sociale groepen.

Leerdier is een praktijk waar zorg circuleert. De dieren krijgen een ‘voor altijd-thuis’ en genieten van een fijn dierenleven. Wanneer ze er aan toe zijn helpen ze mensen bij hun leer- en ontwikkelingsprocessen, waarbij ze hun eigen karakter, talenten en levenservaringen meebrengen in de sessies.

 

Geld dat mensen betalen voor de sessies wordt besteed in het belang van de dieren. Denk bijvoorbeeld aan stalhuur, voer, medicijnen, dierenartsbezoek, tandarts, hoefsmid, benodigde materialen etc.

 

Op dit moment leven er 3 paarden en 2 honden bij Leerdier. Daarnaast hebben we 2 opvang katjes en 3 ‘wegwerp konijnen’.

bottom of page