top of page

Wandelcoaching

Het wandelcoachen is ervarings- en oplossingsgericht. Het uitgangspunt is dat je zelf de antwoorden op jouw diep van binnen wel hebt, maar je hier onbewust van bent. De natuur biedt veel mogelijkheden om je hier bewust van te maken. Zo biedt de natuur door haar elementen en seizoenen de mogelijkheid voor prachtige metaforen. Samen met de coach ga je letterlijk stap voor stap op zoek naar antwoorden op voor jou relevante vragen. In overleg is het mogelijk dat er een hond wordt ingezet tijdens de wandelcoaching. Dit kan zowel een hond van Leerdier of een eigen hond zijn. Hierdoor is het mogelijk om tijdens de coachsessie gebruik te maken van de invloed van de natuur en de aanwezigheid van de hond met zijn specifieke kwaliteiten.

Je eigen stappen zetten

Terwijl je wandelt werken aan je persoonlijk ontwikkeling. Een wandeling door de natuur, samen met een coach is een krachtig middel. Voor veel mensen is de natuur een hele prettige plek om dingen te ervaren en te leren over zichzelf. In onze maatschappij zijn we gewend om over een vraagstuk vooral goed na te denken. Maar de ratio heeft zo zijn beperkingen. Want wat je weet dat weet je al en ben je je al bewust. Terwijl als je behoefte hebt aan persoonlijke ontwikkeling, je nieuwe wegen wilt inslaan, privé of op je werk, je vaak behoefte hebt aan informatie die je nog niet tot je beschikking hebt. Deze informatie is vaak te vinden in je onderbewuste. Door in je leven denken en voelen te combineren kan er een gevoel van heelheid ontstaan. Levensvragen worden helder, gebeurtenissen en wensen vallen op hun plaats, er ontstaat een gevoel van verbondenheid tussen hoofd, hart en ziel.

 

Het doen van oefeningen en activiteiten in de natuur, kan helpen bij het minder vanuit het hoofd bezig zijn. Door het doen van oefeningen, het opdoen van ervaringen, hierop te reflecteren en keuzes te maken krijg je antwoord op vragen die er voor jou echt toe doen. Zoals wat is nou echt belangrijk voor je? Wat bezielt jou? Waar draait het om in jouw leven?


Waarom is wandelcoaching zo effectief?
  • In een natuurlijke omgeving kom je gemakkelijker tot rust en in contact met jezelf.

  • De natuur prikkelt je zintuigen en stimuleert je creativiteit.

  • Het helpt je om 'uit je hoofd' en meer bij je gevoel te komen.

  • Er ontstaat bewustwording en zelfinzicht.

  • Het helpt om dingen vanuit een ander perspectief te zien.

  • Wandelen is goed voor lichaam en geest, het helpt om te onthaasten en te ontspannen. 

  • De rust en ruimte kunnen helpen om weer 'lucht' te krijgen en los te komen van dagelijkse beslommeringen.

 

bottom of page