top of page

Nieuws

paw-548634.jpg
In de media

21-12-2020

13 november 2020 promoveerde Richard Griffioen van stichting SAM, op het vakgebied van dier-ondersteunde interventies. Samen met hem heb ik verschillende programma’s ontwikkeld en verzorgen we deze voor mensen met autisme, het syndroom van Down en aanverwante stoornissen. Naar deze programma’s wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan, zodat we meer inzicht krijgen in het effect van de inzet van dieren bij specifieke doelgroepen. In de media verschenen verschillende artikelen over zijn onderzoek. Heb je interesse en wil je er iets over lezen? Klik hieronder voor meer informatie.

preview magazinevorm nieuwsbrief voorzij
De winternieuwsbrief is uit!

21-12-2020

Een nieuwsbrief vol met actualiteiten, leuke artikelen, oefeningen en activiteiten om zelf te doen. Nieuwsgierig? Klik dan op onderstaande link en download de nieuwsbrief met ons lentenieuws.

 

Wil je op de hoogte blijven en vaker nieuws van Leerdier ontvangen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief zodat je deze 4x per jaar ontvangt.

Carmen1.jpg
Interview met Carmen Maurer van Leerdier

20-05-2020

Carmen is als pedagoog en therapeut gespecialiseerd in dierondersteunde interventies. Dit betekent dat zij mensen begeleidt met de hulp van dieren.  Naast haar werk bij Leerdier is zij werkzaam als animal assisted therapeut bij het specialistisch centrum voor autisme van de GGZ oost-Brabant. Hier geeft zij therapie met honden aan volwassenen met autisme. De afgelopen week is zij geïnterviewd over haar bijzondere werk. Geïnteresseerd? Klik dan op onderstaande knop en lees het hele interview. 

IMG_9283.JPG
Programma: met dieren leuker leven

01-05-2020

Zodra de maatregelen omtrent het Coronavirus het weer mogelijk maken, starten we weer met een bijzonder programma: 'Met dieren leuker leven'. Het project vindt plaats bij educatieve speelboerderij Elsenhove in Amstelveen. Samen met kinderen en dieren  gaan we werken aan meer zelfvertrouwen, sociale interactie, spraak-taalontwikkeling en empowerment. Voor dit programma werken we samen met bijzondere partners: Stichting SAM en educatieve speel-boerderij Elsenhove.

Interesse gewekt? Vraag dan de flyer aan via onderstaande link.

IMG_5709.JPEG
Programma: Paard & Go!

01-05-2020

Bij voldoende aanmeldingen starten we met het bijzondere programma: 'Paard & Go!'. Het project vindt plaats in Aalsmeer e/o Rhenen. Samen met kinderen en paarden  gaan we werken aan de volgende onderwerpen: aangaan van sociaal contact, communiceren met anderen, ontspanning, ik-sterkte vergroten, leren samen spelen en werken, concentratieboog vergroten, complexe handelingen uitvoeren en het bevorderen van zelf-oplossend vermogen. Oftewel: Paard…en go!

 

Voor dit programma werken we samen met Stichting SAM. Interesse gewekt? Vraag dan de flyer aan via onderstaande link.

62256026_2278758525539033_14340569383829
Manitou: "Leerdier in opleiding"

05-08-2019

Sinds eind mei woont Manitou bij Leerdier. Manitou is een lieve, hele zachtaardige mensgerichte hond met een verleden waarin hij weinig liefde gekend heeft van mensen. Als straathond in Roemenië was zijn leven hard en zwaar. moest hij dag in, dag uit met een lege maag op zoek naar eten en water. Er was niemand die ooit op hem wachtte of positieve aandacht voor hem had, laat staan liefde....

 

De komende tijd is Manitou ‘Leerdier in opleiding’. Hij krijgt alle tijd om rustig te wennen aan ons en zijn leven in Nederland. Af en toe zal hij ook aanwezig zijn bij een sessie. Niet omdat het moet, maar omdat hij erg graag mee gaat en heel blij wordt van liefdevol contact met mensen. Geïnteresseerd in deze bijzondere hond? Lees dan de blog: "Manitou": Leerdier in opleiding".

IMG_1648.jpg
Mindfulness met paarden

30-01-2019

Druk, druk, druk....pffff en het nieuwe jaar is nog maar net begonnen! Overvolle mailbox, krappe deadlines, veel vergaderen of hard studeren en telkens het gevoel achter de feiten aan te rennen? Hartkloppingen, buikpijn, een ademhaling die af en toe stokt van de stress en moeite om de juiste concentratie en focus te behouden?

 

Dan is een sessie mindfulness samen met paarden iets voor jou!  Dit is niet alleen heerlijk ontspannend en rustgevend maar zorgt ook voor het verbeteren van je concentratie en focus. De heldere spiegel die paarden je kunnen voorhouden zorgt direct voor zelfinzicht en (lichaams-)bewustzijn.

 

Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons via het contactformulier van deze website of stuur een mail naar info@leerdier.nl  

IMG_1464.JPG
Professionaliteit

Carmen Maurer is als pedagoog, AAT-therapeut en equine assisted (kinder)coach werkzaam bij Leerdier. Dit laatste is een vrij beroep. Daarom is de erkenning van een beroepsvereniging en opname in een kwaliteitsregister belangrijk voor Leerdier. Met beroepsregistratie laat je aan jeugdigen, ouders en opdrachtgevers zien dat je ervaring, kennis en vaardigheden hebt om kwalitatief goede hulp te kunnen bieden in verschillende en veelal complexe situaties. Ook laat je zien dat je continu werkt aan het up to date houden van je eigen kennis en investeert in de kwaliteit van je vak. Hierdoor wordt professionaliteit gewaarborgd. Naast het KREAC en CAT is Carmen Maurer ook opgenomen als pedagoog en kindercoach in het register van het SKJ (stichting kwaliteit jeugdzorg), als professioneel jeugd hulpverlener. Tevens is zij aangesloten bij AAIZOO. Bij Leerdier wordt er samengewerkt met andere zorgprofessionals die opgeleid zijn in het werken met mensen en dieren.

IMG_8233.jpg
Artikel: Dierondersteunde programma’s voor kinderen met Downsyndroom e/o autismespectrumstoornis

12-06-2018

Onlangs verscheen het eerste gepubliceerde artikel over de programma's: 'Met dieren leuker leven' en 'Paard & Go! in het vakblad Jeugdbeleid van uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum. In het artikel wordt aandacht besteed aan deze programma's, waarin we kinderen met Down syndroom e/o autisme begeleiden met dieren (kinderboerderij dieren en paarden). Ook worden de therapeutische effecten besproken die tot nu toe uit het pilotonderzoek gekomen zijn.

Is je interesse gewekt en wil je graag meer lezen? Klik dan op onderstaande link:

https://rd.springer.com/article/10.1007/s12451-018-0176-z?wt_mc=Internal.Event.1.SEM.ArticleAuthorOnlineFirst

IMG_4750.JPG
Gipsy at work

Dit project is nog in de opstartfase. Meer info over dit project volgt te zijner tijd.

paw-548634.jpg
bottom of page