Nieuws

Primeur: onze allereerste nieuwsbrief is uit!

01-01-2020

Dit is de eerste nieuwsbrief van 4 nieuwsbrieven die dit jaar verzonden zullen worden. Nieuwsgierig? Klik dan op onderstaande link en download de nieuwsbrief met ons winternieuws.

 

Wil je op de hoogte blijven en vaker nieuws van Leerdier ontvangen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief zodat je deze 4x per jaar ontvangt.

Manitou: "Leerdier in opleiding"

04-08-2019

Sinds eind mei woont Manitou bij Leerdier. Manitou is een lieve, hele zachtaardige mensgerichte hond met een verleden waarin hij weinig liefde gekend heeft van mensen. Als straathond in Roemenië was zijn leven hard en zwaar. moest hij dag in, dag uit met een lege maag op zoek naar eten en water. Er was niemand die ooit op hem wachtte of positieve aandacht voor hem had, laat staan liefde....

 

De komende tijd is Manitou ‘Leerdier in opleiding’. Hij krijgt alle tijd om rustig te wennen aan ons en zijn leven in Nederland. Af en toe zal hij ook aanwezig zijn bij een sessie. Niet omdat het moet, maar omdat hij erg graag mee gaat en heel blij wordt van liefdevol contact met mensen. Geïnteresseerd in deze bijzondere hond? Lees dan de blog: "Manitou": Leerdier in opleiding".

Mindfulness met paarden

29-01-2019

Druk, druk, druk....pffff en het nieuwe jaar is nog maar net begonnen! Overvolle mailbox, krappe deadlines, veel vergaderen of hard studeren en telkens het gevoel achter de feiten aan te rennen? Hartkloppingen, buikpijn, een ademhaling die af en toe stokt van de stress en moeite om de juiste concentratie en focus te behouden?

 

Dan is een sessie mindfulness samen met paarden iets voor jou!  Dit is niet alleen heerlijk ontspannend en rustgevend maar zorgt ook voor het verbeteren van je concentratie en focus. De heldere spiegel die paarden je kunnen voorhouden zorgt direct voor zelfinzicht en (lichaams-)bewustzijn.

 

Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons via het contactformulier van deze website of stuur een mail naar info@leerdier.nl  

Professionaliteit

Carmen Maurer is als pedagoog en equine assisted (kinder)coach werkzaam bij Leerdier. Dit laatste is een vrij beroep. Daarom is de erkenning van een beroepsvereniging en opname in een kwaliteitsregister belangrijk voor Leerdier. Met beroepsregistratie laat je aan jeugdigen, ouders en opdrachtgevers zien dat je ervaring, kennis en vaardigheden hebt om kwalitatief goede hulp te kunnen bieden in verschillende en veelal complexe situaties. Ook laat je zien dat je continu werkt aan het up to date houden van je eigen kennis en investeert in de kwaliteit van je vak. Hierdoor wordt professionaliteit gewaarborgd. Naast het KREAC en CAT is Carmen Maurer ook opgenomen als pedagoog en kindercoach in het register van het SKJ (stichting kwaliteit jeugdzorg), als professioneel jeugd hulpverlener. Tevens is zij aangesloten bij AAIZOO. Bij Leerdier wordt er samengewerkt met andere zorgprofessionals die opgeleid zijn in het werken met mensen en dieren.

Artikel: Dierondersteunde programma’s voor kinderen met Downsyndroom e/o autismespectrumstoornis

11-06-2018

Onlangs verscheen het eerste gepubliceerde artikel over de programma's: 'Met dieren leuker leven' en 'Paard & Go! in het vakblad Jeugdbeleid van uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum. In het artikel wordt aandacht besteed aan deze programma's, waarin we kinderen met Down syndroom e/o autisme begeleiden met dieren (kinderboerderij dieren en paarden). Ook worden de therapeutische effecten besproken die tot nu toe uit het pilotonderzoek gekomen zijn.

Is je interesse gewekt en wil je graag meer lezen? Klik dan op onderstaande link:

https://rd.springer.com/article/10.1007/s12451-018-0176-z?wt_mc=Internal.Event.1.SEM.ArticleAuthorOnlineFirst

Wij zoeken maatjes

31-12-2018

Wil je ook maatje worden? Meld je dan snel aan!

Voor ons maatjesprogramma zoeken wij kinderen die het leuk vinden om activiteiten te doen met

dieren (kinderboerderij dieren of paarden) en die het leuk vinden om hierbij samen te werken met

kinderen met een beperking. Het maatjesprogramma  maakt onderdeel uit van twee bijzondere programma’s: Met dieren leuker leven en Paard & Go!

 

Het is een interactief, kind volgend, veelzijdig programma.  Kinderen leren ervaringsgericht van de activiteiten met de dieren en de andere kinderen, onder begeleiding van ervaren zorg-professionals.

Het programma vindt plaats in Aalsmeer en Rhenen.

Voor dit programma werken wij samen met Stichting SAM

Interesse gewekt? Wacht dan niet te lang met aanmelden, want er is beperkt plaats.

Download de flyer via onderstaande link.

Programma: met dieren leuker leven

31-08-2019

Deze maand starten we weer met een bijzonder programma: 'Met dieren leuker leven'. Het project vindt plaats bij educatieve speelboerderij Elsenhove in Amstelveen. Samen met kinderen en dieren  gaan we werken aan meer zelfvertrouwen, sociale interactie, spraak-taalontwikkeling en empowerment.

Interesse gewekt? Vraag dan de flyer aan via onderstaande link.

Voor dit programma werken we samen met bijzondere partners: Stichting SAM en educatieve speelboerderij Elsenhove.

Programma: Paard & Go!

31-12-2018

Bij voldoende aanmeldingen starten we met het bijzondere programma: 'Paard & Go!'. Het project vindt plaats in Aalsmeer*. Samen met kinderen en paarden  gaan we werken aan de volgende onderwerpen: aangaan van sociaal contact, communiceren met anderen, ontspanning, ik-sterkte vergroten, leren samen spelen en werken, concentratieboog vergroten, complexe handelingen uitvoeren en het bevorderen van zelf-oplossend vermogen. Oftewel: Paard…en go!

 

*Bij voldoende interesse zal dit programma in het najaar van 2019 ook in Rhenen plaatsvinden.

  Voor dit programma werken we samen met Stichting SAM.

Interesse gewekt? Vraag dan de flyer aan via onderstaande link.

Pony Power voor kids

Pony Power voor Kids is een cursus waarbij de ontwikkeling van sociale vaardigheden van kinderen tussen de leeftijd vanaf 6 jaar wordt gestimuleerd. Doordat deze cursus met behulp van pony's wordt gegeven, oefenen de kinderen op een speelse, educatieve en praktijkgerichte wijze met sociale omgangsvormen, lichaamstaal, samenwerken, eigenwaarde  en zelfvertrouwen. Het programma bestaat uit 5 sessies van 2 uur (en een terugkomdag).

Bij voldoende belangstelling wordt deze cursus vanaf september 2019 weer gegeven. De data voor de eerstkomende cursus zijn  op dit moment nog niet bekend.

Interesse gewekt? Vul dan het contactformulier in via onderstaande link.

Pony Power voor Kids in de media

31-12-2018

De eerstvolgende Pony Power voor Kids cursus start bij voldoende belangstelling vanaf september 2019.

Gipsy at work

Dit project is nog in de opstartfase. Meer info over dit project volgt te zijner tijd.

Please reload

Leerdier

 Coaching & Pedagogische begeleiding

info@leerdier.nl

 

Carmen Maurer

Coach en pedagoog

Tel: 06-30933171

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon

"Leren door te ervaren"

© 2019 Carmen Maurer en Eleonora Ludwig. Disclaimer & Privacyverklaring