top of page

Programma's: begeleiding met dieren voor kinderen

IMG_9283.JPG
Met dieren leuker leven

Dit is een bijzonder programma: 'Met dieren leuker leven'. Het project vindt plaats bij Speelboerderij Elsenhove in Amstelveen e/o in Ouwehands Dierenpark Rhenen.. Samen met de dieren, die wonen in de kinderboerderij,  gaan de kinderen o.a. werken aan meer zelfvertrouwen, sociale interactie, spraak-taalontwikkeling en empowerment.

Voor dit programma werken we samen met bijzondere partners: Stichting SAM, Stichting Onky Donky, Ouwehands Dierenpark Rhenen, Speelboerderij Elsenhove en diverse scholen voor bijzonder onderwijs. We streven er naar om dit programma de komende jaren op meerdere locaties te kunnen opstarten. Heb je interesse in een mogelijke samenwerking, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. 

De Open Universiteit doet onderzoek naar dit bijzondere programma. Benieuwd naar de 1e resultaten die uit het pilotonderzoek zijn gekomen? Klik hier voor het artikel in het blad Jeugdbeleid.

 

Interesse gewekt? Vraag dan de flyer aan voor meer informatie.

IMG_5709.JPEG
Paard & Go!

Paard & Go! is ontwikkeld voor kinderen en jong volwassenen met Down syndroom en kinderen met autisme spectrum stoornis – ASS, in de leeftijd van 8 tot 20 jaar.  In het programma Paard & Go! staat het contact tussen kind en dier centraal. Kinderen leren, onder begeleiding van een ervaren begeleider, diverse activiteiten uitvoeren met de paarden. Samen met kinderen en paarden  gaan we werken aan de volgende onderwerpen: aangaan van sociaal contact, communiceren met anderen, ontspanning, ik-sterkte vergroten, leren samen spelen en werken, concentratieboog vergroten, complexe handelingen uitvoeren en het bevorderen van zelf-oplossend vermogen. Oftewel: Paard…en go!

 

Het programma vindt, bij voldoende interesse, plaats in Rhenen e/o Aalsmeer. Voor dit programma werken wij samen met Stichting SAM. Vraag voor meer informatie de flyer aan via onderstaande link.

IMG_4677 - kopie.JPG
Paardenkracht voor gevoelskinderen

Een programma voor hoog sensitieve kinderen en jong volwassenen vanaf 8 jaar. Leren omgaan met het paard en daardoor leren over jezelf. Paarden zijn hoog sensitieve en gevoelige dieren. Daardoor zijn zij heel geschikt om hoog gevoelige kinderen te helpen bij hun ontwikkeling.  Denk hierbij aan onderwerpen als:  zelfvertrouwen, durven zijn wie je bent, het ontwikkelen van sociale vaardigheden, het aangeven van grenzen, het ontwikkelen van lichaamsbewustzijn, ontspannen en het leren omgaan met emoties en gevoelens. Natuurlijk is er ook tijd om samen met het paard te  spelen en plezier te maken, waarbij je spelenderwijs ontdekt over welke kwaliteiten je beschikt en hoe je deze kunt gebruiken. Ontdek met de hulp van het paard je eigen kracht!

 

In dit leuke en inspirerende programma gaat het om ervaringsgericht leren: het kind/de jong volwassene leert door dingen zelf te ervaren. Veel mensen vinden de omgang met dieren ontzettend leuk. Dat motiveert, ontspant en biedt bijzondere mogelijkheden om spelenderwijs hun gedrag te veranderen of om sociale vaardigheden te verbeteren. In overleg kunnen persoonlijke leerdoelen in het programma worden opgenomen.  

IMGP0492-2_edited.jpg
Paardenkracht 

Een programma voor kinderen en jongeren vanaf 10 jaar. Voor iedereen die wil werken als een paard aan weerbaarheid. Denk hierbij aan onderwerpen als:  durven zijn wie je bent,  communiceren, sociale vaardigheden, omgaan met gevoelens als angst, boosheid, verdriet, nee durven zeggen, duidelijk zijn, ruimte innemen maar natuurlijk ook samen spelen en plezier maken met het paard waarbij je ontdekt over welke talenten je zelf beschikt en hoe je die kunt gebruiken.  Met de hulp van het paard ontdek je je eigen kracht! .

 

Tijdens de omgang met het paard komen zaken waar veel kinderen in het dagelijks leven mee te maken hebben op een speelse, vanzelfsprekende manier aan bod. In overleg kunnen persoonlijke leerdoelen in het programma worden opgenomen.

Het programma bestaat uit een intakegesprek,  6 sessies van 2 uur en een terugkomsessie.

DSC_3949.JPG
PaardenVriend

Van en met de paarden leren over paarden taal, kuddegedrag, verzorging, samen spelen en plezier maken. Kortom van alles leren om een echte paardenvriend te worden en te genieten van de vriendschap tussen jou en het paard. Tijdens de omgang met het paard komen zaken waar kinderen in het dagelijks leven mee te maken hebben op een speelse, vanzelfsprekende manier aan bod. In overleg kunnen persoonlijke leerdoelen in het programma worden opgenomen.

IMG_1171.JPG
HondenVriend

Van en met de honden leren over hondentaal, roedelgedrag, verzorging, samen spelen en plezier maken. Kortom van alles leren om een echte hondenvriend te worden en te genieten van de vriendschap tussen jou en de hond. Tijdens de omgang met de hond komen zaken waar kinderen in het dagelijks leven mee te maken hebben op een speelse, vanzelfsprekende manier aan bod. In overleg kunnen persoonlijke leerdoelen in het programma worden opgenomen.

bottom of page