top of page

Samenwerkingspartners

Stichting SAM

Stichting SAM heeft bijna 20 jaar een dolfijntherapie programma in samenwerking met het Dolfinarium te Harderwijk verzorgd. Het Dolfinarium is er trots op dat het aan dit mooie, goede doel een bijdrage heeft kunnen leveren.

De doelgroepen zijn kinderen met het Downsyndroom, autistische stoornissen en aanverwante syndromen, mogelijk in combinatie met spraak- en taalstoornissen.

Stichting SAM verzorgt nu interactieve programma’s met paarden en honden en ook een virtueel dolfijn therapieprogramma. Tevens werkt Stichting SAM samen met Ouwehands dierenpark Rhenen, stichting Onky Donky en Leerdier, coaching en pedagogische begeleiding, om een interactief dier-ondersteund programma te verzorgen op kinderboerderij de Grebbehoeve. Kijk voor meer informatie op: www.stichtingsam.nl

Stichting Onky Donky

In Nederland groeit nog 1 op de 8 kinderen op in armoede, zijn er 100.000 multi probleemgezinnen en tellen we 75.000 kinderen met een lichamelijk en/of verstandelijke beperking.

 

Hiervoor is Stichting Onky Donky in 2013 opgericht door Marlies Boekhoorn. Zij vindt dat elk kind recht heeft op een zorgeloze jeugd. Juist kinderen met een beperking of zorgelijk bestaan verdienen wat extra aandacht in een veilige en liefdevolle omgeving. Want alles begint bij het kind!

Dankzij de donaties van particulieren en bedrijven is het Onky Donky Huis in Ouwehands Dierenpark Rhenen gebouwd en op 24 juni 2016 geopend. Vanuit het Onky Donky Huis biedt de stichting kinderen met een beperking, in welke vorm dan ook, een veilige plek voor een onvergetelijke dag.

 

Onky Donky zet zich in voor kinderen in de leeftijd van 3 – 12 jaar met een beperking of zorgelijk bestaan. Dit kunnen onder andere kinderen zijn uit een problematische gezinssituatie, kinderen die onder de armoedegrens leven en kinderen met lichamelijke dan wel verstandelijke beperkingen.

Please reload

bottom of page